torsdag 8. november 2012

Scientific Anglers. GPX Hover. Vinterline til sjøfiske...


Scientific Angler`s, GPX Hover, er ei knall line til vinterperioden.
Sjølv om me ikkje heilt hadde trua når me lånte denne lina med oss frå Bergen Aktiv, før fisket i forige veke, så skulle den uansett testast ut.

Me har fleire gonger hørt at den eine etter den andre lina skulle være meget bra til kalde vinterdager, men ca 70% har vært bortimot uduglige.
Dei blir stive, harde og lite behagelige å kaste med, og ikkje snakk om spiralvasen som me kaller den!!!

Bilete: Stort håp gjennom eit lite vindu...


GPX Hover derimot funker heilt idèelt.
Den blir ikkje stiv som tråden på ein kantklipper og den er behagelig å kaste med sjølv om det var kaldt.
Det står i enkelte annmeldelser at denne lina er veldig god til raske stenger og det stemmer sikkert, men den er like behaglig på rolige stenger.
Den har ikkje ein veldig markant og tung klump som dermed gjør det mulig og holde masse line i lufta viss dette er av interesse.
 Samtidig så kan du presentere streamerene/ rekene fint uten masse bråk ved nedlegget.

Det som faktisk er viktig å tenke på viss du vil kjøpe denne lina, er at den klassen som det står på lina,  bør du også forholde deg til når det kjem til stanga !!
Når me gjekk opp ein klasse på stanga iforhold til lina, så fekk ein følelsen av at lina blei litt for lett.


Det er berre ein liten ting som er dumt!! Den legger seg berre rett i underflaten... Me kunne veldig gjerne tenkt oss ei line som var like behagelig på vinteren, men med tyngre synkegrad.
Jaudå me har jo Airflo 40+ som også er ei knall line på vinteren, men problemet med den er, den dårlige cotingen og at den no i våre dager desverre kjem i heslige farger!!
Ikkje det at fisken bryr seg, men som ein seie.
" Har ein ikkje trua på det ein fisker med, så får ein heller ikkje fisk!! " 


Prisen på lina er 698.- noke som er okey med tanke på at bortimot alle liner ligg på den prisen idag, og sjølv om me kunne tenkt oss ei litt tyngre line, så glede eg meg til å fiske inne på grunne strandsoner både vinter og vår etter sjøørreten med denne lina :o)


Skitt fiske frå oss 2 :o)  

mandag 5. november 2012

Sage ESN. 10` Til nymphe fiske...

Ein har høyrt masse positivt om dei nye nymphestengene til Sage, ESN.
Men allikevel er det ingen som kan komme med ein tilbakemelding om korleis denne stanga virkelig er under sjølve nymphefiske!!!
Det er fleire som testholder den i butikken, eller kastar med den i ein hall, men som alle veit så er det stor forskjell på testkasting og fisking. 


Dette fann me ut at me ville gjere noko med, og lånte dermed med oss
2 stk Sage ESN kl.3 og 4, 10`   frå Bergen Aktiv :o)


 Arild i ein av kulpane i kortlinebekken med ESN kl.4 10`


Førsteintrykket ein får av Sage ESN kl.4 10` er at den virker tung og ein smule dorsk.
Men når ein har rigga ferdig og begynner å fiske, blir dette fort glømt...
Stanga er presis, stram og veldig følsom akkurat sånn me vil ha det. Ein har det morosamt med denne stanga uansett str på fisken, og skulle ein vere heldig og få på ein litt større fisk, så har denne plenty med rygg og du har god kontroll på både stang og fisk.
Følsomheten i stanga gjorde fisket utruleg morosamt, ein kjente alt som foregjekk i den andre enden, noko som igjen er ein viktig del under kortlinefisket og då kanskje spesielt no på vinteren.
Fisken er småspist, som igjen gjer det vanskelig å lese indikatoren.

Arild med fast fisk 



Jonny med fast fisk på Sage, ESN kl.3, 10`




Lysa funker like bra denne sesongen som i fjor vinter :o)


Når det kjem til Sage, ESN kl.3 10` så var det ein LITEN forskjell på desse 2.
Sjølv om denne faktisk ga deg betre førsteintrykk, så var det det lille ekstra å sette fingeren på.
Den var ikkje like stram, vel så presis, men ved kjøring av fisk, så fekk ein litt følelsen av å miste kontroll på stang og fisk, som igjen gjorde at ein ikkje heilt klarte å stole på stanga.
Den gode følelsen var der, men ikkje sånn som ein hadde håpa. 


 
ESN`en er som med andre lange stenger litt kjipe å ha med seg i områder der trær og busker stikker ut over alt, men i områdene som me ferdast i idag så var ikkje dette eit problem i det heile, men ein skal selføgelig passe på å bruke både auger og hjerneceller.
Desverre så funka ikkje alltid hjernecellene i dag heller, og eit par nympher henger fint igjen som julepynt, men for det meste så gjekk det bra :o)

Me fekk prøve begge stengene godt i dag, og med eit antall på 80-90 fisk tilsammen på 2 stenger, så kan me trygt sei at me har fått testa dei bra ut på både vipping, kroking, fisking og kjøring av fisk.

Om denne stanga er verdt prisen på 5000.- , er opp til kvar enkelt å bedømme.
Men ein ting er sikkert, og det er at ESN kl4. 10` er absolutt velkommen heim til meg :o)

Mange ser på nymphefiske som ein U-ting, men for oss, så er det dette fisket vinteren  dreier seg om, og då er det også kjekt med utstyr som ein kan kose seg med, men det betyr absolutt ikkje at det må koste masse penger, så lenge ein finn det ein trives med, så er det det viktigste!!! :o))


 Skitt fiske frå oss 2 :o)